Scriitorul și editorialistul Octavian Hoandră ne citește și ne citează din #LecțiadeEconomie, serialul-podcast AFACERI.news
Reputatul scriitor și editorialist Octavian Hoandră citește cu interes “site-ul serios”, cum numește portalul nostru economic național AFACERI.news și chiar ne citează. În ultimul editorial publicat luni pe Canal33.ro, intitulat “Roboții vor deveni mai umani decât oamenii”, editorialistul Realității TV, al Evenimentului Zilei și partenerul de emisiuni Hai, România! de pe YouTube al jurnaliștilor Robert Turcescu și Bogdan Comaroni, face o referire amplă la ultimul episod al podcastului nostru #LecțiadeEconomie.
“FOMO – o abreviere obișnuită pentru “fear of missing out” (frica de a pierde ceva) este, de obicei, legată de tendința unui individ de a-i copia pe alții pentru a avea certitudinea că a experimentat ceea ce alții au deja sau sunt pe cale să experimenteze.
Aceasta este adesea asociată cu anxietatea cu care se confruntă o persoană din cauza percepției că alții au oportunități mai bune sau obțin beneficii mai mari în comparație cu ale sale.
FOMO poate fi experimentat de orice persoană aparținând oricărui grup de vârstă, iar acest fenomen psihologic este omniprezent, ca parte a anxietății sociale.
FOMO, sau Fear Of Missing Out, reflectă aspectul psihologic în care indivizii sunt influențați mai mult de emoții și de teama de a rata oportunitățile decât de o analiză obiectivă.
Am citit toate acestea pe un site serios, afaceri.news, care sub titlul ”LecțiadeEconomie”, încearcă să aducă în atenția publicului concepte, doctrine, termeni, principii economice, evenimente celebre care și-au pus amprenta asupra economiei de-a lungul timpului. Sau cel puțin de la Adam Smith încoace.
‘Dacă puteți învăța să vă creați o stare de spirit care să nu fie afectată de comportamentul oamenilor (pieței), lupta voastră de a nu rata oportunități va înceta să mai existe’ ni se spune. Dar în marea de ipocrizie în care înotăm aproape toți, dezideratul acesta pare din ce în ce mai îndepărtat…”,
scrie Octavian Hoandră în excelentul editorial “Roboții vor deveni mai umani decât oamenii”, disponibil integral AICI și în rubrica de Opinie de pe AFACERI.news.