Închide

Scăderea vânzărilor Gucci afectează rezultatele Kering din trimestrul IV

Avatar
Gucci signage

Fotografie de Julien Tondu pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Toate mărcile grupului de lux Kering au înregistrat vânzări record anul trecut, dar nu toate performanțele s-au ridicat la nivelul ambițiilor și potențialului lor, spune CEO François-Henri Pinault. Sfârșitul anului a fost deosebit de provocator, potrivit RetailDetail.eu.

Într-adevăr, noul impuls COVID-19 din China l-a costat scump pe Kering în al patrulea trimestru. Ultimul trimestru s-a încheiat cu vânzări cu 2% mai mici, chiar și minus 7% pe o bază constantă. La emblematic Gucci, scăderea comparabilă a fost de până la 14%, deoarece vânzările în propriile magazine au scăzut cu 15%. Balenciaga a dus și el, parțial din cauza colaborării sale cu rapperul „anulat” Ye (Kanye West).

Pentru întregul an, vânzările grupului au crescut cu 15%, până la 20 de miliarde de euro, reprezentând o creștere constantă de 9%. Retailul propriu, inclusiv online, a crescut cu 10%, impulsionat în principal de Europa de Vest și Japonia. Deși nu a existat aproape nicio creștere la Gucci în 2022, vânzările comparabile ale lui Yves Saint Laurent s-au îmbunătățit cu aproape un sfert – datorită magazinelor proprii. Profitul operațional recurent a urcat cu 11% la 5,6 miliarde de euro, reprezentând un profit net de 3,6 miliarde (+14%).

Kering mizează în continuare pe o incertitudine economică și geopolitică continuă pe termen scurt, dar rămâne pe drumul cel bun. Pinault intenționează să se concentreze în continuare pe exclusivitatea mărcii, fluxul de numerar puternic și „statutul lui Kering ca unul dintre cele mai influente grupuri din industria de lux”.

scroll to top