Închide

Surse Reuters: Tesla va construi o mașină de 25.000 de euro la o uzină din Germania

Avatar
Tesla Model S Bluefire at Tesla Servicecenter Bern Switzerland

Fotografie de Tesla Fans Schweiz pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Tesla plănuiește să construiască o mașină de 25.000 de euro (26.838 de dolari) la fabrica sa de lângă Berlin, a declarat luni o sursă care are cunoștință despre acest subiect, într-o evoluție mult așteptată de producătorul de vehicule electrice care vizează o adoptare în masă a mașinilor sale, potrivit Reuters.

Sursa, care a refuzat să fie numită, nu a precizat când va începe producția.

Tesla a refuzat să comenteze.

Directorul executiv Elon Musk a vizitat vineri uzina din Gruenheide și a mulțumit personalului pentru munca depusă, se arată într-o înregistrare video difuzată pe platforma de socializare X.

În cadrul aceleiași întâlniri, el a informat personalul despre planurile de a construi acolo vehiculul de 25.000 de euro, a precizat sursa citată.

Uzina germană produce în prezent Model Y, cel mai bine vândut EV din Europa.

Musk plănuia de mult timp să facă o mașină electrică mai accesibilă, dar a declarat în 2022 că nu stăpânește încă tehnologia și a renunțat la acest plan.

Cu toate acestea, sursele au declarat pentru Reuters în septembrie că producătorul auto se apropie de o inovație care i-ar permite să toarne aproape toată partea inferioară a caroseriei EV-ului într-o singură bucată, o descoperire care ar accelera producția și ar reduce costurile.

Extinderea pe piața de masă este esențială pentru îndeplinirea obiectivului Tesla de a crește livrările de vehicule la 20 de milioane până în 2030, o creștere de 10 ori față de capacitatea actuală.

Dar o economie slabă și ratele ridicate ale dobânzilor au afectat cererea de vehicule electrice, determinând Tesla și alții să reducă prețurile în ultimele luni în încercarea de a stimula vânzările.

Constructorul auto plănuiește să dubleze capacitatea uzinei germane la 1 milion de vehicule pe an, dar nu a oferit o actualizare a numărului de mașini pe care le produce acolo din martie, când a declarat că a produs 5.000 de vehicule într-o săptămână – echivalentul a aproximativ 250.000 pe an.

Autoritățile locale au declarat în octombrie că au cerut constructorului auto să prezinte informații suplimentare privind modul în care planurile sale de extindere vor respecta legile privind conservarea naturii și apoi vor lua o decizie privind aprobarea acestora, fără a oferi un termen.

De asemenea, Tesla i-a informat vineri pe muncitori că toți angajații vor primi o creștere salarială de 4% începând cu luna noiembrie, iar lucrătorii din producție vor primi 2.500 de euro în plus pe an începând cu februarie 2024 – echivalentul unei creșteri salariale de 18% în 1-1/2 ani.

Sindicatul german IG Metall a declarat în 2022 că salariile de la Tesla sunt cu aproximativ 20% mai mici decât cele oferite în cadrul contractelor colective de muncă la alți producători auto.

scroll to top