Închide

TAROM, spre fundul sacului: la finalul anului trecut, datoriile către stat și aeroporturile din țară au explodat

Avatar
Tarom flight RO364 to Bucharest (an Airbus A318-111, reg. YR-ASD) taxiing to the Polderbaan runway at Schiphol airport for departure.

Fotografie de Aron Marinelli pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Datoriile companiei naționale TAROM la finalul anului trecut au cumulat peste 275 de milioane de lei, suma reprezentând atât datorii către bugetul de stat, cât și spre cele mai importante aeroporturi ale țării, transmite publicația de specialitate Boarding Pass.

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, compania TAROM avea o datorie de aproape 100 de milioane de lei (99,8 milioane de lei) față de statul român, cu 18,7 milioane de lei mai mult decât la finalul anului 2022, potrivit datelor ANAF citate de Boarding Pass.

Suma este reprezentată de o datorie de aproape 38,2 milioane de lei față de bugetul de stat, 46,46 milioane de lei către bugetul asigurărilor sociale de stat, puțin sub 300.000 de lei către bugetul asigurărilor pentru șomaj și aproape 15 milioane de lei către bugetul asigurărilor de sănătate.

De asemenea, la finalul lunii iunie 2023, TAROM avea o datorie de cca. 190 de milioane de lei către compania care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, Otopeni și Băneasa – Compania Națională Aeroporturi București (CNAB). Suma la finalul anului nu a fost făcută publică.

TAROM se află în diverse litigii în instanță pentru neplata facturilor emise de Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca și de Aeroportul Iași, valoarea acestora fiind necunoscută.

În ultimii ani, datoriile TAROM către statul român și unele dintre aeroporturile din țară au fost pe un trend ascendent, în ciuda faptului că restricțiile impuse din cauza pandemiei au fost eliminate, fără să mai aibă vreun impact în activitatea comercială a companiei aeriene, mai notează publicația citată.

La finalul anului 2022, compania avea datorii totale cumulate de 1.417.800.320 de lei față de toți furnizorii săi, potrivit datelor raportate către Ministerul Finanțelor.

scroll to top