Închide

Tomac cere Guvernului să nu mai ezite și să se constituie parte în procesul deschis la CJUE

Avatar
Tomac Pmp Schengen
Timp de citire: 2 minute

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac a declarat, într-o intervenție pentru B1 TV, că statele care au făcut cea mai mare presiune ca România să nu fie acceptată în Spațiul Schengen, Austria și Olanda, au fost sancționate de Consiliul UE tocmai pentru că tratează neglijent problematica vizelor Schengen:

„Ieri a avut loc o dezbatere privind situația Spațiului Schengen prin prisma cazurilor de corupție pe care le-a identificat UE în relația cu statele care emit vize. Și am avut prilejul, cu această ocazie, să intervin să spun ceea ce în instituțiile europene e cunoscut deja, și anume că Olanda și Austria sunt statele care au fost sancționate anul trecut de Consiliul UE tocmai pentru că tratează neglijent problematica vizelor Schengen.

Exact statele care au făcut cea mai mare presiune pe noi să nu fim acceptați și au blocat intrarea noastră în Schengen, exact aceste state sunt cele care au fost și sancționate tocmai pentru că tratează neglijent chestiunea Spațiului Schengen și le-a fost pus în vedere această realitate prin rapoartele prezentate de Consiliul UE”.

Eugen Tomac a mai spus că Guvernul nu trebuie să mai ezite și să susțină acțiunea împotriva Austriei la CJUE:

„Am intervenit și am spus că este inadmisibil ca state care blochează evoluția UE prin abordări nejustificate și discriminatorii sunt exact aceste state care până de curând aveau o abordare radicală în ceea ce ne priește pe noi și aici mă refer la Olanda și Austria care în mod nejustificat ne blochează un drept firesc, încălcând tratatele UE. Cer Guvernului să nu mai ezite și să intervină la procesul deschis de mine la Curtea de Justiție a UE împotriva Austriei. Doar în justiție ne putem face singuri dreptate, altfel prin negocieri politice mai durează câțiva ani de zile”,

a spus europarlamentarul român.

scroll to top