Închide

Tranziția energetică duce cuprul la maximul ultimilor 10 ani. Recorduri de preț pe burse

Avatar
Cupru

Foto: Caixin Global

Timp de citire: < 1 minut

Cuprul cochetează cu recorduri de preț pe burse, dar metalul este departe de a atinge vârful pe măsură ce tranziția energetică se intensifică, potrivit directorului executiv al Newmont Corp., Tom Palmer. Prețurile futures au atins 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată din 2011, în timp ce minele se luptă să țină pasul cu creșterea cererii.

Newmont, cel mai mare producător de aur din lume, crește expunerea la cupru prin mai multe „mega proiecte”, a spus Palmer într-un raport. Chiar dacă doar unul se materializează, cuprul va reprezenta 15-20% din producția totală a companiei până la sfârșitul deceniului, a spus el.

„Sunt destul de încântat de o expunere bună la cupru în momentul în care lumea trece prin tranziția energetică. Cuprul are perspective destul de bune în față. Cred că gloria cuprului va fi spre sfârșitul acestui deceniu”, a spus Palmer într-un interviu acordat Bloomberg TV.

Newmont Corporation, cu sediul în Greenwood Village, Colorado, Statele Unite, este cea mai mare companie de extracție a aurului din lume. Înființată în 1921, deține minele de aur din Nevada, Colorado, Ontario, Quebec, Mexic, Republica Dominicană, Australia, Ghana, Argentina, Peru și Surinam. Pe lângă aur, Newmont extrage cupru, argint, zinc și plumb.

Newmont are aproximativ 31.600 de angajați și contractori din întreaga lume și este singura companie de aur din Standard & Poor’s 500.

scroll to top