Închide

Umanitate. 83 de milionari se cer a fi impozitați pentru reconstrucție. O româncă, semnatară!

Avatar
He Is A Millionaire

Foto: Sergey Nivens - stock.adobe.com

Timp de citire: 2 minute

„Taxe mai mari pentru cei mai bogați oameni de pe această planetă”. Asta solicită unii dintre cei mai înstăriți oameni de pe planetă, într-o scrisoare deschisă semnată de “milionari pentru umanitate”.

83 de milionari din șapte țări fac campanie pentru impozite mai mari aplicabile celor superbogați pentru a finanța reconstrucția socială după pandemia de coronavirus. Problemele cauzate de pandemie “nu pot fi rezolvate prin caritate, oricât de generoasă ar fi”, spune o scrisoare deschisă publicată luni și semnată de Oxfam și alte organizații de întrajutorare.

Finanțarea reconstrucției a avut nevoie de „taxe mai mari permanent pentru cei mai bogați oameni de pe această planetă, pentru oameni ca noi”, se precizează în scrisoarea preluată de Kleine Zeitung.

Scrisoarea apare înaintea reuniunii miniștrilor finanțelor G20 și a summitului UE, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

„Milioane de oameni își vor pierde locurile de muncă, unele în permanență”, avertizează semnatarii. Datorită sarcinii fiscale pusă în cârca celor superbogați, este „posibil să ne finanțăm în mod adecvat sistemele de sănătate, școlile și securitatea socială”.

Printre proeminenții semnatari ai scrisorii deschise, se regăsesc investitoarea și filantropul german de origine română, nutriționista Mariana Bozeșan (foto jos, a doua de la stânga), declarată Europe’s Female Investor of the Year 2019 și membră a Clubului de la Roma, fondatorul grupului Warehouse, neozeelandezul Stephen Tindall, scenaristul și regizorul britanic Richard Curtis, realizatorul american Abigail Disney și co-fondatorul Ben & Jerry’s, marca americană de înghețată, Jerry Greenfield. 

Goldene Aurora Mariana Bozesan
Dr. Mariana Bozesan, cetățean german de origine română, primește premiul Goldene Aurora. Foto: aqalgroup.com

“Spre deosebire de zeci de milioane de oameni din întreaga lume, nu trebuie să ne facem griji cu privire la pierderea locurilor de muncă, a caselor noastre sau a capacității noastre de a ne sprijini familiile. Nu luptăm în primele linii ale acestei situații de urgență și suntem mult mai puțin probabil să fim victimele acesteia.

Vă rugăm! Impozitați-ne! Impozitați-ne! Impozitați-ne!  Este alegerea potrivită. Este singura alegere. Umanitatea este mai importantă decât banii noștri.”, se arată în incredibila scrisoare.

Grupul semnatarilor se autointitulează „Milionari pentru umanitate”, iar în finalul scrisorii aceștia conchid:

“Astăzi, noi, milionarii subsemnați, cerem guvernelor noastre să majoreze impozitele pentru oameni ca noi. Imediat. Substanţial. În permanență.”

scroll to top