Închide

Un constructor român trage tare pe DX12. Stadiu lucrărilor, la jumătate, în doar câteva luni

Avatar
Dex12

Foto: economica.net

Timp de citire: < 1 minut

Directorul CNAIR anunţă că lucrările la tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Piteşti, care are termen de finalizare ianuarie 2024 şi la care lucrările au început în urmă cu mai puţin de jumătate de an, sunt realizate aproape la jumătate. Tronsonul este realizat de compania românească Spedition UMB.

„Lucrările pe şantierul tronsonului 3 al DX 12 (Craiova – Piteşti) au ajuns la stadiul fizic de 42%! În teren sunt mobilizate 250 de utilaje şi 905 muncitori care execută lucrări la terasamente, montare armătură, cofrare şi turnare beton la poduri. Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a celor 31,75 km ai acestui tronson este luna ianuarie 2024”,

a scris, duminică, pe Facebook, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, ordinul de începere a lucrărilor pe respectivul tronson a fost dat în luna martie a acestui an. Contractul a fost câştigat de firma românească Spedition UMB, deținută de “milionarul infrastructurii”, Dorinel Umbrărescu.

Compania acestuia de construcţii este aceeaşi care a lucrat şi pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 39 de kilometri, care asigură ocolirea localităţilor Slatina şi Balş şi care este deschis deja circulaţiei.

scroll to top