Închide

Un expert financiar avertizează: “Nu m-aș grăbi să cumpăr Bitcoin. Se va prăbuși”

Avatar
Scott Minerd

Scott Minerd, expert financiar la Guggenheim Investments. Foto: CNBC

Timp de citire: < 1 minut

Un avertisment dur privind piața de criptomonede vine de la Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, și reprezintă o schimbare radicală de opinie. În decembrie, Minerd estima că valoarea Bitcoin ar trebui să ajungă la ”aproximativ 400.000 de dolari”, conform Bloomberg.

“Când mă uit la istoria criptomonedei și la situația în care am ajuns, cred că este posibilă o scădere de 70 – 80 %, până la 10.000 – 15.000 de dolari”, a spus Minerd, într-un într-un interviu acordat CNBC.

Bitcoin se tranzacționează în prezent la aproximativ 33.300 de dolari, aproape la jumătate față de recordurile de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins cu trei luni în urmă.

“Nu m-aș grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l dețin chiar acum”, a subliniat șefului Guggenheim.

La scăderea prețurilor au contribuit mai mulți factori: creșterea controlului unor state, precum China, asupra pieței de criptomonede, critici legate de impactul negativ asupra mediului pe care îl are generarea de criptomonede, în special cele venite din partea miliardarului Elon Musk.

După declarația din decembrie, Scott Minerd și-a reconsiderat opinia, declarând că Bitcoin a devenit o bulă speculativă, comparând situația cu cea a prețurilor exagerate la bulbii de lalele, din secolul 18.

scroll to top