Închide

Un român va ocupa funcția de director executiv al Autorităţii Europene a Muncii

Avatar
Boiangiu

Foto - euractiv.ro

Timp de citire: < 1 minut

Cosmin Boiangiu, adjunctul reprezentantului permanent al României la UE, a câștigat o competiție pentru o poziție importantă de conducere la nivel european, cea de director executiv al Autorităţii Europene a Muncii.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că au fost patru runde de vot în cadrul comitetului director al Autorității Europene pentru Muncă.

“A fost un efort extrem de intens care s-a desfasurat în ultima perioadă, inclusiv astăzi, fiind demersuri politico-diplomatice realizate la nivelul reprezentanței, la nivelul capitalelor din statele membre”, a precizat Aurescu.

Acesta a mai spus că într-un final, Cosmin Boiangiu a câștigat funcția cu 25 la 4, “ceea ce reprezintă un succes deosebit pentru România, pentru diplomația românească”.

“Alegerea diplomatului român în această funcție importantă la nivel UE reprezintă, în primul rând, o confirmare a valorii candidaturii României, precum și rezultatul eforturilor politico-diplomatice intense derulate în ultima perioadă, inclusiv la nivelul conducerii MAE, la Bruxelles și București, cât și în capitalele statelor membre, pentru promovarea acestei candidaturi”, scrie un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Cosmin Boiangiu a fost ambasador în Slovenia, în perioada 2012-2016, iar în ultimii patru ani a ocupat funcţia de reprezentant permanent adjunct al Reprezentanţei României la UE.

scroll to top