Închide

Utilizatorii de iPhone-uri actualizate la iOS 16 vor fi avertizați atunci când folosesc accesorii Apple contrafăcute

Avatar
mac, iphone, airpods

Fotografie de hussain05 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ducând mai departe strategia componentelor Apple neoriginale, iPhone-urile și iPad-urile actualizate la iOS 16 vor avertiza utilizatorii nu doar atunci când își repară dispozitivul în centre neautorizate de Apple, ci și atunci când folosesc căști AirPods sau alte accesorii Apple neoriginale, potrivit Go4it.

Extrem de profitabilă, piața de accesorii Apple originale este „căpușată” de nenumărați alți producători care oferă produse cu același aspect exterior, dar fără a „cotiza” către Apple o parte din veniturile realizate. Neverificate de Apple, accesoriile astfel comercializate sunt deseori de calitate inferioară, alteori, doar ceva mai ieftine. Cert este că Apple ia măsuri concrete pentru blocarea acestor practici, inițial, prin afișarea de alerte repetitive care să informeze și, eventual, să descurajeze utilizatorii care folosesc accesorii Apple contrafăcute.

Spre exemplu, la detectarea unui exemplar contrafăcut al căștilor AirPods utilizatorii vor fi întâmpinați cu un dialog ”Learn More”, respectiv direcționați către o pagină pe site-ul Apple de unde vor afla cum pot identifica accesoriile AirPods originale. Cel puțin deocamdată, opțiunea va fi doar afișată într-un mod distinctiv, utilizatorii având posibilitatea să ignore recomandarea Apple. Cert este că de acum, folosirea accesoriilor Apple neoriginale va fi întreruptă cu orice ocazie prin afișarea respectivului mesaj.

Vestea bună este că folosirea accesoriilor livrate de terțe companii și promovate ca atare, fără a încerca „plagierea” unui accesoriu Apple original, nu sunt afectate de această măsură. Cel puțin, cumpărătorii vor fi motivați fie să aleagă accesorii Apple din surse de încredere, sau să folosească accesorii semnate de alte branduri, dar de bună calitate, renunțând la folosirea de accesorii contrafăcute.

scroll to top