Închide

Vietnamul, de la ”creveți” la SUV-uri: un nou brand de mașini electrice pe piețele occidentale

Avatar
Vf8 Vinfast

Modelul VF8. Sursa foto: VinFast.

Timp de citire: < 1 minut

VinFast, un producător de mașini electrice controlat de cel mai bogat om de afaceri din Vietnam, Phạm Nhật Vượng, își propune să livreze primele aproximativ 5.000 de mașini clienților din SUA, Canada și Europa la începutul lunii noiembrie, urmând ca piața de desfacere să se extindă la nivel global începând cu decembrie, potrivit unui comunicat al companiei-mamă Vingroup JSC, citat de Bloomberg.

VinFast a livrat primul său model internațional către clienții săi de pe piața internă sâmbătă. SUV-ul electric VF8 este produs la fabrica din orașul-port Hải Phòng, din nordul țării.

Prețurile pentru SUV-ul de mărime medie încep de la 57.000 de dolari, pentru modelele cu baterie inclusă, și de la 42.200 de dolari pentru clienții care preferă varianta cu un abonament lunar pentru baterie, a transmis producătorul.

VinFast, care a anunțat în iulie că a semnat acorduri cu un consorțiu de bănci pentru a aduna cel puțin 4 miliarde de dolari pentru a-și susține expansiunea în SUA, are aproximativ 73.000 de comenzi la nivel global pentru vehiculele sale electrice.

Compania a pus deoparte aproximativ 1,2 miliarde de dolari pentru construcția unei noi fabrici de mașini electrice în SUA, în Carolina de Nord, unde intenționează să înceapă producția în 2024.

scroll to top