Închide

A ‘Fugging’ good idea! Celebrul sătuc austriac Fucking își trimite numele la muzeu

Avatar
Fugging

Tăblița rutieră cu Fuking ajunge la muzeu: Iubitul semn al satului austriac este schimbat. 10 septembrie 2021 © Manfred Fesl / apa / dpa

Timp de citire: 2 minute

Dacă nu ar fi existat rețelele sociale, atunci satul austriac Fucking ar purta cu siguranță același nume și în ziua de azi și mult timp de-acum încolo. Așa cum a făcut-o timp de sute de ani. Locuitorii săi conservatori riguroși, austrieci tradiționaliști, nu ar fi ridicat niciodată din sprâncene sau nu ar fi zâmbit ironic când și-ar fi văzut numele satului lor pe semnele de circulație.

Și în mod cert, acești locuitori pașnici ar fi fost lăsați în pace de hoardele vânătoare de selfie, turiști care le furau frecvent indicatoarele. Dar nu așa s-a întâmplat, relatează dpa.

În era social media, Fucking a devenit o durere de cap pentru această restrânsă comunitate de austrieci. Satul a fost nevoit să-și schimbe numele din Fucking în Fugging, denumire care sună doar puțin mai prost, dar nu destul de prost pentru o reputație internațională.

Pentru mulți turiști, aceasta este o veste nasoală, deoarece acum nu mai există locul acela “Fucking good” de vizitat în Austria. Și de imortalizat pe rețele, desigur. Cu excepția cazului în care vă îndreptați către Viena: Muzeul de Istorie a Austriei din Viena a fost înzestrat cu unul dintre semnele rutiere finale din ceea ce este acum mica comunitate Fugging, de lângă granița germană, a anunțat directorul muzeului, Monika Sommer.

Furiosul impact al social media asupra unei comunități blajine

Tăblițele de intrare în localitatea austriacă ilustrează modul în care canalele de socializare au atras atenția asupra noilor tendințe de comunicare online, a spus directorul. Datorită hype-ului de pe rețelele de socializare, Fucking devenise una dintre capitalele selfie-ului Austriei fără a avea vreun cuvânt de spus în această privință.

Totodată, au fost furate mai multe tăblițe de identificare a localității. Așa că 100 de rezidenți s-au simțit atât de deranjați încât au redenumit Fucking în Fugging la începutul anului 2021.

“De la schimbarea numelui nostru, am reinstaurat pacea și calitatea vieții a revenit acolo unde îi aparține. Redenumirea localității poate a fost o mișcare neobișnuită, dar a fost eficientă. Odată cu popularitatea în creștere a rețelelor sociale și vânătoarea de aprecieri și validări sociale, au existat încălcări masive ale vieții private a localnicilor”, spune Andrea Holzner, primarul municipiului Tarsdorf, căruia îi aparține satul Fugging.

Cu toate acestea, numele nu a fost doar o povară, ci i-a și ajutat pe localnici. Pe lângă prezența turistică crescută -nu întodeauna de dorit însă datorită unor “jucători” pe piața serviciilor sexuale – anul trecut, activiștii au înrolat numele satului lor în lupta pentru protecția climei. Au așezat pancarte deasupra și dedesubtul tăbliței de intrare în oraș pentru a putea face să se citească mesajul: „Pentru că mediul înconjurător este – Fucking (al naibii de) – important!”

Dar lupta localnicilor cu vechea denumire Fucking nu s-a terminat încă. ‘Vandalii’ au schimbat literele „gg” înapoi în „ck” după schimbarea denumirii. Se pare că unora le place doar Fucking.

scroll to top