Închide

Banca Transilvania: finalizarea achiziției Idea::Bank va avea loc la finalul lunii octombrie

Avatar
Sediubancatransilvaniacluj

Noul sediu central al Băncii Transilvania din Cluj-Napoca.

Timp de citire: 2 minute

Liderul pieței bancare din România, Banca Transilvania, estimează că finalizarea tranzacției prin care va prelua pachetul integral de acțiuni ale Idea::Bank România, deținut de grupul polonez Getin Holding, va avea loc până la finalul lunii octombrie 2021, potrivit unui anunț al băncii clujene transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank SA, precum şi a participaţiilor în capitalul social al societăţilor din Grupul Idea Bank din Romania, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL.

Astfel, în perioada următoare vor fi iniţiate procedurile specifice finalizării tranzacţiei cu Getin Holding Group.

Banca Transilvania estimează că finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia Idea Bank va avea loc la finalul lunii octombrie 2021, se arată în anunțul citat.

După finalizarea tranzacţiei, BT va deveni acţionar cu drepturi depline, iar Idea Bank va deveni parte din Grupului Financiar BT.

Săptămâna trecută, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania intenţionează să preia Idea Bank S.A. şi, indirect, Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. şi Idea Broker de Asigurare S.R.L.

De asemenea, la mijlocul lunii septembrie, tranzacția a fost aprobată și de Banca Națională a României.

Banca clujeană ocupă poziția de lider a pieței bancare din România, apropiindu-se de o cotă de piață de 20%, în urma tranzacției cu grupul polonez.

Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, moment care a însemnat la acea vreme cea mai mare tranzacţie de pe piaţa bancară din România. În 2018, banca a mai cumpărat și Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing.

scroll to top