Închide

Brandul elvețian care fabrică genți din plante de banane a fost lansat și în România

Avatar
banana plantation, africa, agriculture

Fotografie de reinout_dujardin1 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

QWSTION este un brand elvețian de genți care a dezvoltat o inovație unică de material, primul textil 100% fabricat din plante de banane. Lansarea a avut loc pe 14 mai, în magazinul OTOTO Victoriei. 

Brandul folosește tehnologia revoluționară Bananatex, primul material textil 100% degradabil și certificat Cradle to Cradle, obținut din plante de bananieri cultivate în mod regenerabil, pentru a crea genți și accesorii funcționale și sustenabile.

Tehnologia Bananatex nu numai că poate fi folosită pentru genți elegante și funcționale, dar poate schimba și impactul altor industrii asupra planetei.

Christian Paul Kägi este cofondator și director de creație QWSTION. El crede în potențialul plantelor și își propune să contribuie la o schimbare pozitivă în societate, prin crearea unor produse care să fie parte din ecosistemul economiei circulare.

QWSTION a fost fondat în 2008 în Zürich, Elveția, din dorința de a îmbunătăți constant modul în care obiectele sunt fabricate și utilizate, cu scopul de a fi în beneficiul atât al oamenilor, cât și al naturii.

scroll to top