Închide

Ce ciudățenii mai cumpără românii în rate când costul creditelor a explodat?

Avatar
Card Visa Mastercard Flacari Bancile In Aer Explozia Robor Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati afaceri.news

Timp de citire: < 1 minut

De la rate pentru casă, maşină şi mobilă, românii au ajuns astăzi să apeleze la rate pentru… aproape orice. Se fac rate şi pentru produse ori servicii care nu sunt neapărat o necesitate. Inclusiv marile festivaluri de muzică au introdus varianta prin care doritorii îşi pot cumpăra biletele de pe acum în rate egale.

Creditele de tip cumpără acum, plătește mai târziu au mare succes în România. Acestea nu sunt altceva decât o metodă de finanţare introdusă de tot mai multe business-uri prin care clienţii îşi pot cumpăra produsul sau serviciul dorit şi să plătească între 3 şi până la 24 de rate egale.

Astfel, pe lângă industriile tradiționale de tipul electro IT, materiale de construcții şi articole de bricolaj, mobilă, şi aşa mai departe, avem şi categorii atipice, anunță Observator.

Aici, se încadrează energia verde, industiria medicală de la stomatologie la chirurgie plastică, maternitate, asigurări, cursuri, sporturi extreme, cum ar fi zborul cu parapanta, dar şi câteva mai ieșite din comun pe care le-au semnalat băncile precum: servicii de pompe funebre, cursuri de hipnoză sau detectoare de metal.

Piaţa de ecommerce a crescut cu aproximativ 10 procente în 2022 faţă de 2021, însă vânzările cu aceste modalităţi de plată s-au dublat.

scroll to top