Închide

Cererea din Europa dublează exporturile chinezești de mașini electrice

Avatar
current gas station, electric gas station, electric car

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Exporturile de automobile electrice din China s-au dublat în luna noiembrie, atingând o valoare record pentru o singură lună, stimulată în special de faptul că producătorii euro europeni direcţionează producţia spre China, potrivit publicației Bloomberg.

Datele publicate de Administraţia Vamală de la Beijing arată că producătorii de automobile din China au exportat vehicule electrice în valoare de 3,2 miliarde de dolari în luna noiembrie, în creştere cu 165% faţă de luna noiembrie a anului trecut, suma reprezentând şi cea mai ridicată valoare înregistrată vreodată într-o singură lună.

Cei mai mari importatori au fost țările europene, cu precădere Belgia şi Marea Britanie, Europa bifând aproape 70% din livrările totale.

Pentru a doua lună la rând, exporturile de vehicule electrice de pasageri au reprezentat mai mult de jumătate din livrările totale de autoturisme ale Chinei, în noiembrie exporturile de vehicule ale gigantului asiatic atingând o valoare record de şase miliarde de dolari.

Aceste cifre vin într-un moment în care marii producători europeni de automobile, printre care Volkswagen AG şi BMW AG, intenţionează să producă automobile şi componente în China, din cauza capacităţilor limitate de pe pieţele lor interne.

În plus, producătorul chinez SAIC Motor Corp., deţinătorul mărcii MG Motors, şi-a extins reţeaua de distribuţie pentru a vinde vehicule electrice în Europa prin intermediul importurilor.

Americanii de la Tesla au livrat, la rândul lor, luna trecută peste 37.000 de automobile electrice produse în China, după ce în martie livraseră doar 60 de automobile şi niciunul în luna aprilie, când producția și asamblarea de mașini a fost oprită, din cauza carantinei impuse la Shanghai.

scroll to top