Închide

Danemarca vrea să renunțe la combustibilii fosili în zborurile interne până în 2030

Avatar
Green Flight

Sursa foto: WTM Global Hub.

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul Danemarcei intenționează să renunțe la utilizarea combustibililor fosili pentru călătoriile aeriene interne până în 2030, acesta fiind unul dintre obiectivele cele mai îndrăznețe anunțate de Copenhaga în cursa sa de atingere a țintelor climatice, anunță Bloomberg.

Țara nordică, care și-a propus recent să stimuleze investițiile în industria hidrogenului verde, dorește ca primele zboruri interne care vor utiliza combustibil verde să poată fi operaționale cel târziu în 2025, a declarat premierul țării, Mette Frederiksen, în discursul său anual din prima zi a Noului An.

”A călători înseamnă a trăi și, prin urmare, o facem zburând. Însă, în același timp, acest lucru dăunează climei noastre. De aceea, vrem ca zborurile să fie verzi”, a spus Frederiksen în discursul său televizat.

Doamna Frederiksen a recunoscut că soluțiile științifice pentru îndeplinirea acestui țel nu sunt încă disponibile pe scară largă, iar atingerea obiectivului ar putea să se dovedească dificilă.

Aceasta este cea mai recentă decizie de politici publice dintr-un lung șir de acțiuni, menite să permită guvernului atingerea uneia dintre cele mai ambițioase obiective climatice stabilite de statele lumii.

Până în 2030, Danemarca intenționează să reducă emisiile de carbon cu 70% față de nivelurile din 1990.

În discursul său, Frederiksen a promis, în plus, simplificarea taxării emisiilor de gaze cu efect de seră pentru companii, pentru a se asigura că marii emitenți vor plăti și cele mai mari taxe.

scroll to top