Închide

Deutsche Bank, amendă uriașă pentru nereguli legate de rata dobânzii Euribor

Avatar
Https D1e00ek4ebabms.cloudfront.net Production 80677968 4c70 4f38 B5dc F4b75a534d95

Foto: Michael Probst/AP

Timp de citire: < 1 minut

Autoritatea de reglementare financiară germană BaFin a amendat Deutsche Bank cu aproape 10 milioane de dolari pentru controale legate de rata dobânzii Euribor, într-un regres pentru cel mai mare creditor al națiunii, care încearcă să-și restabilească reputația, potrivit Reuters.

Amenda de 8,66 milioane de euro (9,77 milioane de dolari) anunțată miercuri este prima impusă de BaFin în temeiul unui regulament din 2018, care urmărește să prevină manipularea Euribor, indicatorul de referință al ratei oferite interbancare euro utilizat în industria financiară.

„Banca uneori nu a avut sisteme, controale și politici eficiente de prevenire”, a spus BaFin.

Deutsche Bank a declarat că a acceptat amenda și a implementat măsuri pentru a-și îmbunătăți controalele cu privire la Euribor.

Banca a adăugat că nu există niciun motiv să creadă că a făcut trimiteri incorecte de rate către administratorul de referință.

Perioada în cauză a fost între aprilie 2019 și aprilie 2020, a declarat pentru Reuters o sursă.

BaFin a găsit defecte în anumite procese menite să protejeze calitatea datelor utilizate pentru calcularea ratei, inclusiv deficiențe în controalele regulate și alte măsuri de precauție organizaționale, a spus sursa.

Banca a fost supusă unor investigații legale și de reglementare în ultimul deceniu. Acestea au inclus acuzații de fraudare a ratelor care au implicat mai multe bănci globale.

În aprilie, BaFin a ordonat Deutsche Bank să implementeze măsuri suplimentare de protecție pentru a preveni spălarea banilor.

Sub noua conducere, BaFin a încercat ea însăși să-și restabilească imaginea după ce nu a reușit să detecteze fapte greșite înainte de prăbușirea, anul trecut, a companiei germane de plăți Wirecard.

scroll to top