Închide

Familia Agnelli se uită cu jind înspre lumea modei de lux și vrea să cumpere acțiuni la Armani

Avatar
armani store, designer boutique, perth

Fotografie de RayPhotosPerth pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Moştenitorul imperiului italian de business al celebrei familii Agnelli, John Elkann, a discutat despre o asociere cu designerul de modă Giorgio Armani, în cadrul unui plan de creare a unui conglomerat de lux, posibil în jurul Ferrari, au declarat cinci surse apropiate situaţiei pentru Reuters, informație citată de News.ro.

Elkann, preşedintele grupului auto franco-italian Stellantis, s-a oferit să cumpere o participație minoritară la casa de modă milaneză Armani, condusă de Giorgio Armani, dar cea mai recentă propunere a sa a fost respinsă la începutul acestei luni, au spus două dintre surse.

Acordul ar fi făcut ca familia Agnelli să devină o jucătoare majoră în industria modei, alături de familiile Arnault şi Pinault din Franţa.

Discuţiile cu casa Armani – evaluată de analişti la aproximativ 6 miliarde de euro – nu au progresat din cauza reticenţei designerului de a vinde, au spus două dintre surse, adăugând că discuţiile au fost informale şi nu a fost implicată nicio bancă.

Un purtător de cuvânt al lui Elkann şi al holdingului familiei Agnelli Exor a spus:

”Exor nu a făcut nicio abordare şi Exor nu a făcut nicio propunere (pentru Armani)”.

Armani a refuzat să comenteze.

O posibilă înţelegere cu Armani ar fi fost creată prin firma de investiţii Exor sau producătorul auto controlat de Exor Ferrari  – dar ultima ofertă a lui Elkann a fost respinsă, au spus sursele.

”Discuţiile sunt moarte pentru moment”, a spus una dintre surse.

Demersul reflectă eforturile depuse de fondatorii Fiat Chrysler – care deţin 53% din Exor – pentru a se extinde dincolo de industria auto şi a-şi spori expunerea pe piaţa luxului după o serie de investiţii recente.

Exor a preluat o participaţie de 24% la Christian Louboutin în martie, într-o afacere care a apreciat marca franceză, faimoasă pentru iconicul pantof stiletto cu talpă lăcuită roşie, la 2,25 miliarde de euro.

În iunie, Exor a încheiat un parteneriat cu The World-Wide Investment Company din Hong Kong pentru a sprijini companiile italiene de dimensiuni medii axate pe bunuri de larg consum.

Anul trecut, Exor a devenit cel mai mare acţionar al grupului chinez de lux Shang Xia, care a fost cofondat de compania franceză Hermes.

“Dacă există cineva care ar putea crea un concurent serios pentru conglomeratele franceze, Elkann este acesta. Are bani, credibilitate şi prestigiu familial pentru a face asta “, a spus un bancher familiarizat cu strategia acestuia.

Speculaţiile despre planurile de succesiune la casa de modă fondată în 1975 de Armani, cunoscut sub numele de Regele Giorgio, s-au intensificat.

Marca, care este renumită pentru costumele elegante şi rochiile de seară, este de aşteptat să atragă interesul companiilor de lux franceze LVMH şi Kering, au declarat pentru Reuters surse ale grupurilor, deşi au spus că Armani nu doreşte să vândă unui grup străin.

Armani a declarat revistei americane Vogue, în aprilie, că ar putea lua în considerare unirea forţelor cu o altă companie italiană, deschizând uşa pentru un posibil partener de afaceri, pentru prima dată.

scroll to top