Închide

Hertz depășește estimările privind profitul datorită cererii puternice de închiriere de mașini

Avatar
buildings, campo grande, rent a car

Fotografie de gabrielmareco pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Hertz Global Holdings Inc.a raportat marți un profit trimestrial peste așteptări, ajutat de cererea puternică de mașini de închiriat, pe fondul creșterii numărului de călătorii de agrement și a producției limitate a producătorilor auto, potrivit Reuters.

Acțiunile companiei au crescut cu 3,8% în tranzacțiile de dinaintea pieței.

Industria închirierilor de mașini, strâns legată de traficul aerian și de rezervările hoteliere, a beneficiat de dorința reprimată de a călători și de a explora după o relaxare a restricțiilor privind coronavirusul, chiar dacă inflația rămâne ridicată.

De asemenea, costurile în creștere și lipsa de aprovizionare cu care se confruntă producătorii auto au fost și mai inaccesibile pentru cumpărătorii de mașini într-o economie incertă.

Cu toate acestea, companii precum Ford Motor Co și Tesla Inc au redus luna trecută prețurile la unele modele de vehicule electrice, într-un efort agresiv de reducere a prețurilor pentru a-și păstra cota de piață și a aduce mai mulți cumpărători pe piață.

“Ne așteptăm ca investițiile noastre în electrificare și tehnologie să genereze un efect de levier operațional în creștere și randamente îmbunătățite”, a declarat directorul executiv al Hertz, Stephen Scherr, într-un comunicat.

Hertz, care operează mărcile de închiriere de vehicule Hertz, Dollar și Thrifty, a înregistrat un profit ajustat de 50 de cenți pe acțiune, peste estimarea medie a analiștilor, de 46 de cenți, conform datelor Refinitiv.

Compania a raportat un venit net de 116 milioane de dolari pentru trimestrul încheiat în decembrie, față de o pierdere de 710 milioane de dolari cu un an înainte.

scroll to top