Închide

#InvestimÎnRomânia: Mixit, producător de amestecuri personalizate de musli, a intrat în România

Avatar
Cvicme V Rytme V2019 Outdoor Tomski Resized

Foto: mixit.ro

Mixit, compania cehă ce produce amestecuri personalizate de musli și fructe liofilizate, a intrat pe piața din România și estimeaza că aceasta va reprezenta între 5 și 10% din vânzări la finalul anului. Fondatorii companiei mizează pe faptul că pe piața românească nu există un proiect similar care să propună rețete de musli personalizat, transmite Retail.ro.

Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei de afaceri, antreprenori curajoși și investiții în România din toate ramurile economice și din toate regiunile țării.

Mixit, un brand fondat în 2010, a lansat magazinul online în România chiar înainte de Crăciun și ajuns astfel să fie prezent în cinci țări: Republica Cehă, Slovacia (2013), Polonia (2014) și Ungaria (2019). Extinderea va ajuta compania să atingă o creștere de 30% în 2021.

În România, Mixit.ro va oferi o gamă similară cu cea din alte țări. Oferta distinctivă a companiei este posibilitatea de a amesteca musli, terci, fructe liofilizate și nuci pentru a crea propriul mix individualizat. În plus, clienții pot alege dintr-o gamă de produse bestseller gata pregătite. Treptat, oferta pentru piața românească va fi extinsă pentru a include și drajeuri de ciocolată, băuturi proteice sau creme de ciocolată.

Până în prezent, am fost primiți cu căldură pe toate piețele, ceea ce ne dă încredere că românii se vor bucura și ei de crearea propriului amestec de cereale pentru micul dejun, de musli și alte bunătăți, a afirmat Tomáš Huber, cofondator Mixit.

Expansiunea externă este un motor puternic de creștere pentru Mixit. Pe piața cehească, compania este deja cunoscută și adună 78% venituri (în 2020) dintr-o cifră totală de afaceri de 14.500.000 euro. Creșterea din 2020 s-a datorat mai multor factori cumulați: adăugarea constantă de noi produse și eficientizarea livrărilor.

Pandemia de coronavirus a afectat afacerea Mixit, în primăvară. Comerțul en-gros cu magazinele de produse naturiste și magazinele mici a fost încetinit. Dar clienții direcți au menținut creșterea companiei: au cumpărat și mai mult din magazinul online al mărcii, Mixit înregistrând astfel vânzări peste medie.

Pe piețele externe, însă, potențialul este și mai mare, iar rata de creștere se multiplică.

Previzionăm că România va reprezenta 5-10% din vânzări până la sfârșitul lui 2021. Nu există încă pe piața locală un alt proiect similar care să propună rețete de musli personalizat, considerăm că putem ajunge la cifre interesante rapid, și datorită faptului că avem o echipă româno-cehă ce cunoaște piața și specificul local, a mai adaugat Martin Wallner, cofondator Mixit.

***

Proiectul #InvestimînRomânia se dorește unul de natură să încurajeze investițiile în România, menținerea capitalului în țară, păstrarea locurilor de muncă la noi acasă și dezvoltarea regională de durată.

Dacă proiectul vostru se încadrează obiectivelor enunțate mai sus, suntem deschiși să popularizăm orice companie mare sau mică, IMM sau antreprenor din orice domeniu economic. Trimiteți datele sumare despre proiect pe adresa [email protected] și vă vom contacta cu celeritate.

Avem încredere în România, #InvestimÎnRomânia!

scroll to top