Închide

Ion Sterian (Transgaz) explică ce efect au asupra României exploziile de pe Nord Stream 1 și Nord Stream 2

Avatar
Ion Sterian

Foto: romanialibera.ro

Timp de citire: < 1 minut

Ion Sterian, directorul general Transgaz, a declarat că explozia de la gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream nu are vreo relevanță asupra aprovizionării cu gaze din import a României, potrivit Money.ro.

”Noi, la Transgaz, ne-am luat toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea în funcționare a sistemului național de transport”, a mai declarat Sterian, prezent la conferința Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică.

În plus, potrivit acestuia, compania se află la sfârșitul reviziilor mentenanței, urmând ca la 1 noiembrie, Transgaz să aibă toate lucrările de mentenanță finalizate și să nu mai fi necesare întreruperi pentru anumite activități de mentenanță pe perioada iernii.

„Am importat ieri circa 5 milioane de metri cubi de gaze, astăzi sunt nominalizate 6,2 milioane de metri cubi de gaze, din care 4,1 sunt tranzit prin România. Dar important e ceea ce am înmagazinat. Ieri s-au înmagazinat 12,3 milioane de metri cubi de gaze, azi, până mâine dimineață, circa 11 milioane de metri cubi de gaze. Practic, astăzi avem înmagazinate 2,6 miliarde de metri cubi de gaze, care sunt volume suficiente pentru a trece iarna comparativ cu anii precedenți”, a mai declarat Sterian în cadrul conferinței.

scroll to top