Închide

Revine Sebastian Vettel în Formula 1? Fostul rival Lewis Hamilton i-a pus o vorbă bună

Avatar
Vettel Hamilton

Foto: SkySports

Timp de citire: 3 minute
  • Ce turnură iau lucrurile în Formula 1!
  • Lewis Hamilton l-a menționat pe Sebastian Vettel în timp ce răspundea întrebărilor legate de cine l-ar putea înlocui pe britanic la Mercedes în sezonul 2025, spunând că i-ar “plăcea” să îl vadă pe german revenind în F1.
  • Sezonul viitor va aduce expirarea contractelor a nu mai puțin de 12 piloți din cei 20 existenți acum pe grilă, așa că se prefigurează o vară fierbinte în privința transferurilor și intrărilor de forțe noi în echipele de Formula 1.

Gemanul Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1 cu Red Bull Racing, a pus capăt carierei sale ilustre în Formula 1 la sfârșitul anului 2022, după ce a luat aproape 300 de starturi și a adunat 4 titluri mondiale consecutive între 2010 și 2013, 53 de victorii, 122 de podiumuri, 57 de pole position-uri și peste 3.000 de puncte.

În urma unui recent test de anduranță cu Porsche, pilotul în vârstă de 36 de ani a recunoscut că o revenire în acest sport ar putea fi “atrăgătoare”, după ce a purtat, de asemenea, discuții generale cu șeful echipei Mercedes, Toto Wolff.

Toto Wolff, prolificul manager F1 cu origini românești, este în căutarea unui al doilea pilot care să se plaseze alături de George Russell începând de anul viitor. Asta după ce Hamilton, de șapte ori campion mondial, a decis să facă trecerea la Ferrari, unde îl va înlocui pe Carlos Sainz, aflat acum, fără apendice, în revenire de formă.

În contextul în care piloți precum Kimi Raikkonen, Michael Schumacher și Fernando Alonso au revenit în acest sport după un an sabatic, Lewis Hamilton a fost întrebat despre atracția permanentă a Formulei 1 și despre șansele ca Vettel să facă același lucru.

“Întotdeauna îți va fi dor de ea (n.r. Formula 1). Este cel mai tare sport din lume și este cea mai mare experiență din lume. E cel mai uimitor sentiment de a lucra cu un grup de oameni pentru a câștiga ceva, pentru a realiza ceva. Probabil că nimic nu se va mai simți la fel. Nu i-am întrebat pe niciunul dintre piloți ce le lipsește, dar îmi pot imagina. Personal mi-ar plăcea ca Seb să se întoarcă. Cred că ar fi o opțiune extraordinară pentru echipă, să avem un pilot multi-campion mondial, cineva care are valori extraordinare pentru a continua să ducă această echipă mai departe… Mi-ar plăcea să se întoarcă.”,

a spus Hamilton.

Lewis Hamilton a fost apoi întrebat cât de mult se gândește la pilotul care îl va înlocui și dacă ar trebui să fie o pereche de mâini experimentate, cum ar fi Vettel, sau potențial un nou venit, cum ar fi juniorul de la Mercedes, Andrea Kimi Anontelli.

“Cred că singurul lucru care mă interesează cu adevărat este ca echipa să ia pe cineva cu integritate și cu valori care sunt aliniate cu echipa, unde se îndreaptă echipa. Cineva cu compasiune care este capabil să lucreze cu toți acești oameni grozavi, să continue să-i ridice. Ca piloți, unii sunt mai egoiști decât alții, unii sunt buni piloți, dar poate nu sunt cei mai buni în cadrul unei echipe. Nu știu, pentru că nu am fost alături de toți. L-au luat deja pe George și este perfect pentru echipă. Sunt sigur că au atât de multe opțiuni. Cred că este întotdeauna grozav să dai o șansă unui pilot în devenire, așa că ideea venirii unui tânăr cred că, pentru mine, este incitantă.”,

a încheiat Hamilton, conform F1.com.

Lewis Hamilton va lua calea Ferrari după ani buni și titluri multiple la Mercedes. Un traseu similar cu cel al fostului campion mondial Sebastian Vettel, care a ales Scuderia pentru un nou titlu care nu a mai venit niciodată. Experiența germanului la Ferrari nu a fost una strălucită, iar Hamilton știe asta.

Cu toate acestea, britanicul a ales să riște un contract în Italia pentru un posibil titlu nr.8 la piloți, care l-ar propulsa la șefia clasamentului all-time, în fața lui Michael Scumacher, cu care împarte acum prima poziție cu câte 7 titluri de campion mondial câștigate. Cum Mercedes nu mai este la nivelul de a se bate la titluri mondiale, alegerea lui Hamilton, oricât ar părea de riscantă, pare una rațională.

scroll to top