Închide

Startup-ul susținut de SoftBank, Improbable, prezintă un plan pentru metaverse pentru a concura Microsoft și Meta

Avatar
metaverse, meta, digital

Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Improbable, un startup susţinut de SoftBank, care dezvoltă lumi virtuale uriaşe, a lansat vineri planurile pentru o reţea de metaverse despre care speră că într-o zi va fi capabilă să găzduiască mii de utilizatori şi să concureze cu platformele giganţilor tehnologici americani precum Meta şi Microsoft, transmite CNBC.

Compania britanică, care a fost fondată în 2012, a lansat o carte albă în care îşi detaliază viziunea pentru MSquared, ”o reţea de metaverse interoperabile Web3” sau spaţii 3D în care oamenii pot trăi, lucra şi interacţiona virtual unii cu alţii.

MSquared, care este o entitate comercială separată de Improbable, a strâns anul trecut 150 de milioane de dolari de la investitori.

Google, Nvidia şi firma japoneză de jocuri în cloud Ubitus vor servi ca parteneri tehnici pentru lansare, a spus Improbable, oferind ”infrastructura cloud, streaming de pixeli în cloud şi tehnologii video şi audio pentru a permite experienţe unice, de înaltă calitate, uşor accesibile şi fără întreruperi în metavers.”

În spatele MSquared se află o tehnologie cu cerinţe de calcul semnificative. Serviciul este destinat să fie accesibil prin cloud streaming, ceea ce înseamnă că nu va trebui să descărcaţi niciun software pentru a sări într-una dintre lumile sale, similar modului în care filmele şi emisiunile TV sunt accesate pe Netflix.

Ceea ce face Improbable nu este o lansare publică a reţelei sale de metaverse, ci mai degrabă instrumentele pentru dezvoltatori care le vor permite programatorilor să-şi construiască propriile metaverse.

Dezvoltatorii au început să acceseze limbajul său de programare începând de joi seară, ceea ce le-a permis să înceapă să creeze obiecte în lumile sale digitale.

”Scopul metaversului este de a permite noi experienţe de divertisment interactiv”, a declarat Herman Narula, co-fondatorul şi CEO al Improbable, pentru CNBC.

Narula a citat jocurile video Roblox, Minecraft şi Fortnite ca exemple de metaverse care au deja ”un succes incredibil”.

Acest lucru se datorează faptului că le-au permis oamenilor să ia parte la evenimente comunitare de masă şi de divertisment, de la petreceri la experienţe de joc partajate până la concerte de muzică live.

Entităţile vor putea construi experienţe metaverse folosind tehnologia Morpheus de la Improbable, care este concepută pentru a găzdui jocuri online multiplayer la scară largă, a spus Improbable.

Improbable a putut găzdui anterior 4.500 de jucători într-o demonstraţie în parteneriat cu firma de blockchain Yuga Labs.

scroll to top