Închide

The Body Shop, de vânzare! Rezultate catastrofale pentru retailer, dar planuri vegane la orizont

Avatar
The Body Shop

Foto: retailnews.asia

Timp de citire: 3 minute

Natura & Co spune că ia în considerare vânzarea The Body Shop, după rezultate dezamăgitoare și un preț al acțiunilor în cădere liberă. Creșterea inflației are un impact negativ asupra vânzărilor de produse premium de îngrijire personală.

Cosmeticele cu sediul general la Londra, care dețin și Avon și Aesop, se află într-o situație dificilă: în prima jumătate a anului, cifra de afaceri a scăzut cu 10%, iar prețurile acțiunilor au scăzut chiar și cu 70% anul trecut.

The Body Shop are dificultăți mari: cifra de afaceri a scăzut cu 24%, parțial din cauza ieșirii din Rusia. Fabio Barbosa, CEO-ul de la Natura&Co., a anunțat o reorganizare aprofundată încă din luna iunie: grupul trebuie recalibrat și să ia în considerare diverse opțiuni. O vânzare a unuia sau mai multor lanțuri nu este puțin probabilă, a aflat ziarul britanic Mail on Sunday de la mai mulți observatori. O opțiune reală ar putea fi și vânzarea întregului grup către un fond de investiții.

Grupul se teme că actuala criză a costului vieții va continua să afecteze vânzările de produse de îngrijire de lux.

Fără comentarii

Compania nu a vrut să comenteze specificul afirmațiilor:

„Nu comentăm speculațiile pieței, dar în condiții dificile ne reproiectăm structura și revizuim modalități de a fi mai supli”, a spus un purtător de cuvânt pentru RetailDetail.

The Body Shop a fost fondată în 1976 de activista pentru protecția mediului și pentru drepturile animalelor Anita Roddick și a trecut în mâinile L’Oréal treizeci de ani mai târziu. Acea vânzare a fost întâmpinată cu multe critici din partea fanilor brandului sustenabil la acea vreme, iar compania a reluat legătura cu trecutul său de activist după preluarea de către Natura&Co. în 2017. Retailerul are aproximativ 3.000 de magazine în întreaga lume.

Complet vegan

Retailerul de cosmetice The Body Shop a anunțat recent că va produce și vinde exclusiv produse vegane până în anul 2023. Compania de frumusețe și-a susținut gama de produse vegetariene și “fără cruzime” de ani de zile, dar în cele din urmă, marca a decis să devină 100% vegan. 

Compania a dezvăluit pentru RetailNews Asia că linia companiei sale va fi certificată de The Vegan Society, asigurându-se că întregul portofoliu de formulări va fi complet vegan.

Dincolo de trecerea la veganism, compania intenționează să-și îmbunătățească materialele și instalațiile reciclabile. Lanțul a anunțat ]n 2021 că dorește să înființeze stații de reumplere pentru produsele sale la sfârșitul acestui an. Compania vrea să înceapă cu 500 de magazine și apoi să continue cu încă 300 în 2022. Planul de reciclare, pus deocamdată în stand-by de rezultatele proaste, va permite clienților să refolosească sticlele pe care le cumpără de la magazinul de sticle, minimizând amprenta deșeurilor a companiei.

The Body Shop susține că întreaga sa gamă de produse va fi complet reciclabilă până în 2025, în timp ce în prezent 68% dintre produsele sale sunt ambalate în containere reciclabile.

Etică și fără cruzime pe animale

În 1976, The Body Shop s-a lansat în industria de frumusețe și cosmetice ca fiind unul dintre puținele mărci care au evidențiat produsele vegane și cruelty-free (n.r. fără cruzime aplicată animalelor). La acea vreme, industria cosmetică a acordat rareori atenție durabilității și testării produselor pe animale, făcând consumatorii să nu conștientizeze pericolele produselor.

The Body Shop, totuși, a intrat puternic în industrie pentru a contesta status quo-ul pieței. Acum zeci de ani mai târziu, câteva mari companii de cosmetice și-au schimbat politicile cu privire la testarea pe animale. Mișcarea companiei de a deveni complet vegană va avea un potențial impact asupra pieței, pe măsură ce mai multe companii încep să realizeze o preocupare tot mai mare a consumatorilor cu privire la sustenabilitate și practicile etice.

scroll to top