Închide

Tren de probă pe un nou tronson care leagă România și Ucraina. Misiune îndeplinită grație unei prăjini

Avatar
Teresva Campulung La Tisa

Sursa foto: Sorin Hotea / Facebook.

Timp de citire: 3 minute

După 16 ani în care linia nu a fost folosită deloc, miercuri a circulat primul tren pe relația Câmpulung la Tisa – Sighetu Marmației, format dintr-o locomotivă și un vagon ale Căilor Ferate Ucrainene (UZ). Deocamdată, este vorba despre un tren de probă, care a circulat de la Teresva (Ucraina), până la Valea Vișeului. Succesul misiunii de probă a stat în utilizarea de către un lucrător feroviar, ”cu mare măiestrie”, a unei prăjini, necesare pentru a ridica niște fire electrice și de comunicații din calea locomotivei ucrainene la o trecere la nivel cu calea ferată, notează publicația de specialitate Club Feroviar.

”Moment istoric azi, 22 februarie 2023: pe calea ferată Câmpulung la Tisa (frontiera cu Ucraina) – Sighet a trecut un tren ucrainean după mai bine de 15 ani de când acest tronson de cale ferată (CFR 411 sau 429) a fost abandonat. Au fost mici surprize, dar trenul a ajuns cu bine în gara Sighet și a plecat mai departe spre Valea Vișeului”, a scris fotograful Sorin Hotea pe pagina sa de Facebook, unde a postat și filmări și fotografii de la fața locului.

Pe 15 noiembrie 2022, Regionala Cluj a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a redeschis punctul feroviar de frontieră Câmpulung la Tisa, pentru reluarea circulației feroviare la granița cu Ucraina, pe relația Teresva (UZ) – Câmpulung la Tisa (CFR), după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Ultimul tren de călători între Ucraina și România, prin cele două puncte de frontieră – Teresva (UZ), respectiv Câmpulung la Tisa (CFR) – circulase pe 17 octombrie 2007. Atunci, în urma controlului vamal, au fost descoperite mai multe cartușe de țigări de contrabandă ascunse printre scaunele trenului. Vameşii români din Câmpulung la Tisa au vrut inţial să confişte trenul venit din Ucraina, însă, după cinci ore de cercetări l-au lăsat să se întoarcă peste graniţă. Era singurul tren de călători care ajungea în această gară.

În 2015, gara Câmpulung la Tisa a fost modernizată, în urma unei investiţii de 2,2 milioane de lei, bani de la bugetul statului.

Clădirea gării a fost reparată, gardurile au fost refăcute şi au fost montate 32 de camere de supraveghere pe cei 2,5 kilometri până la graniţa cu Ucraina. Deşi nu a mai trecut niciun tren pe acolo de aproape un deceniu, la gară lucrau patru angajaţi, care asigurau paza.

Șeful Căilor Ferate Ucrainene către CFR, la finalul lui august: ”Faceți-vă treaba!”

Alexander Kamîșin, directorul general al Căilor Ferate Ucrainene (UZ), anunța, la finalul lunii august, finalizarea lucrărilor de reconstrucție la liniile Rahiv-Berlibaș-graniță (19,3 km) și Teresva-graniță (1,1 km).

Atunci, Kamîșin l-a îndemnat pe omologul său român ”să-și facă treaba” pe partea românească, în așa fel încât conexiunea să fie restabilită.

Ambele linii feroviare transfrontaliere au fost în funcțiune până în urmă cu 11, respectiv 15 ani, însă au fost închise și lăsate în paragină, atât pe partea românească, cât și pe cea ucraineană.

În privința liniei de la Rakhiv la Berlibaș, aceasta fusese grav afectată în urma revărsării apelor Tisei în 2007, apoi și în 2009, nemaifiind reparată de atunci. A fost închisă cu totul în 2011.

Legătura feroviară dintre Teresva și Câmpulung la Tisa se realiza, până în toamna anului 2007, chiar și cu câte 5-6 perechi trenuri de persoane pe zi, în timpurile cele mai aglomerate. În urma incidentului din 17 octombrie 2007, partea ucraineană a decis unilateral, la începutul lunii noiembrie 2007, oprirea pe termen nedeterminat a circulației trenurilor pe această relație. Între timp, infrastructura de ambele părți ale frontierei a intrat în degradare.

Prima linie intră în România pe la Valea Vișeului, la circa 25 de km est de Sighetu Marmației, pe calea ferată. Înspre Ucraina, aceasta se continuă spre Cernăuți, Ivano-Frankivsk sau Lviv.

Circulația pe relația Rakhiv (Ucraina) – Valea Vișeului (România) și retur s-a reluat începând cu 18 ianuarie 2023. Trenurile sunt operate de partea ucraineană, cu automotoare proprii noi, cu atât mai mult cu cât calea ferată este cu ecartament larg.

Trenul a fost botezat de ucraineni ”Maramureș Expres”, iar relația dintre cele două stații este deservită, în mod permanent și zilnic, de două perechi de trenuri. Din Rakhiv plecarea este la 6.10, respectiv la 14.10. Din Valea Vișeului plecarea este la 11.45, respectiv 18.15.

A doua linie intră în România pe la Câmpulung la Tisa, la circa 11 km vest de Sighetu Marmației. Înspre Ucraina, linia se continuă spre Ujhorod.

Tronsonul de cale ferată Valea Vișeului – Câmpulung la Tisa a fost parte integrantă a uneia dintre cele mai vechi căi ferate de pe actualul teritoriu al României, fiind construită în urmă cu mai bine de un secol și jumătate, într-o perioadă în care monarhia austro-ungară și-a propus să extindă rețelele de transport înspre părțile răsăritene ale imperiului, mai slab dezvoltate economic decât cele apusene.

Astfel, a fost luată decizia construirii unei linii ferate care să lege orașele Debrecen și Ivano-Frankivsk, prin actualul teritoriu al Maramureșului românesc, pe valea Tisei.

scroll to top