Închide

Unde ar urma să se dispute Cupa Mondială din 2034?

Avatar
Soccer trophy inside the goals

Fotografie de Your Lifestyle Business pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Cupa Mondială din 2034 ar urma să se dispute în Arabia Saudită, la 12 ani de la ediția din Qatar.

Un anunț oficial nu a fost făcut de FIFA, însă o sursă apropiată de forul mondial a dezvăluit pentru Daily Mail că totul este rezolvat, informează DigiSport.

”Cupa Mondială nu că e posibil să se dispute în Arabia Saudită. Practic, totul este rezolvat. Banii au vorbit din nou și evenimentul va aduce miliarde pentru FIFA”,

a precizat sursa.

Dacă la Mondialul din Qatar au impresionat stadioanele, Arabia Saudită ar urma să iasă în evidență pe durata evenimentului din 2034 cu ”NEOM”, un mega-oraș construit special pentru turneul final.

Orașul din mijlocul deșertului va avea o infrastructură unică în lume – marginile vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 km lungime.

Cupa Mondială din 2030, pe trei continente

Până la Cupa Mondială din 2034 mai sunt de disputat două ediții ale prestigioasei competiții.

În 2026, turneul se va disputa în Statele Unite ale Americi, Canada și Mexic, în timp ce pentru ediția aniversată de 100 de ani, cea din 2030, gazdele desemnate au fost Spania, Portugalia și Maroc.

Meciuri nu se vor disputa doar pe cele două continente, Europa și Africa, ci și în America de Sud. Argentina, Uruguay și Paraguay își vor juca meciurile de deschidere pe teren propriu.

scroll to top