Închide

Vânzările de bere lager, în scădere în Belgia. Care este acum berea preferată a belgienilor?

Avatar
beers, glasses of beer, drink

Fotografie de Pexels pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Vânzările de bere lager sunt în scădere în Belgia de ani de zile. Marii producători de bere precum AB InBev încearcă să schimbe valul prin promoții și campanii publicitare, potrivit Retail Detail.

Dar ei duc o bătălie pierdută, potrivit somelierului de bere Sofie Vanrafelghem. “Doar vor face berea noastră mai gustoasă.”

Potrivit lui Nicolas Degryse de la fabrica de bere Omer Vander Ghinste, piața berii lager a scăzut cu 3-4% în ultimii ani. Faptul că nu este o scădere temporară este arătat, de exemplu, de barometrul fabricilor de bere belgiene, care măsoară în mod regulat berea preferată a belgienilor. În 2005, puțin mai mult de jumătate dintre aceștia au preferat lager-ul. În ultimul sondaj, care a avut loc în 2019, acest procent s-a micșorat la doar 23,6%.

Popularitatea în scădere a lager-ului se datorează în principal creșterii berilor de specialitate. În plus, se consumă mai puțină bere în total. Volumul în Belgia a scăzut între 1996 și 2019 de la 10,3 milioane de hectolitri la 7,03 milioane de hectolitri.

Roel Dekelver, directorul de comunicare externă al Delhaize este de acord cu tendințele raportate în ziarul belgian Het Nieuwsblad.

Doar uitându-ne la culoarul nostru de bere, le veți observa. Obișnuiam să oferim mai mult spațiu pentru beri. Cu toate acestea, în zilele noastre, berile regionale și de specialitate câștigă literalmente teritoriu. Deoarece în fiecare an, vânzările de beri regionale cresc cu aproximativ 30 pe cent, lager stagnează.

Mari fabricanți de bere precum AB InBev și Alken-Maes încearcă să ofere vânzărilor de lager un nou impuls prin campanii publicitare și promoții. Acest lucru se reflectă, de exemplu, într-o creștere a promoțiilor „cumpără unul, primește unul gratuit” în supermarketuri.

Când trebuie să începi să dai lucrurile gratuit, asta înseamnă ceva, spune sommelierul de bere Sofie Vanrafelghem, care este convinsă că producătorii de bere duc o bătălie pierdută. Promoțiile alimentează, de asemenea, preconcepția că lager-ul este o băutură ieftină.

Pentru iubitorii de bere, Vanrafelghem face o imagine pozitivă împreună cu povestea.

Berariii au văzut mult timp lager-ul ca pe o bere care era în principal pentru băut în cantități însemnate.

Potrivit ei, o schimbare de mentalitate se întâmplă încet, dar sigur. Degustarea și savurarea berii iese în evidență.

De aceea, acum vedeți o mulțime de beri noi de bun gust care apar cu un procent mai mic de alcool, spune Vanrafelghem.

Somelierul de bere crede că mai mulți producători de bere au făcut deja trecerea.

Palm, de exemplu, își face un nume cu Estaminet, care este un lager gustos și de calitate.

Doar analizând cu atenție ce ar putea face mai bine, pot face din nou berea lager mai atrăgătoare, concluzionează Vanrafelghem.

scroll to top