Închide

Vești bune din Austria: în focarul de la Ischgl, localnicii au dezvoltat o imunitate de durată

Avatar
ischgl, ski area, skiing

Ischgl, Austria. Fotografie de Hans pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Un studiu realizat de Universitatea din Innsbruck pe rezidenții din stațiunea de schi Ischgl, locul celui mai grav focar de coronavirus din Austria, a arătat că marea majoritate a localnicilor care au contractat boala în primăvara anului trecut au dezvoltat o imunitate de cel puțin opt luni, potrivit declarațiilor cercetătorilor austrieci, citați de Reuters.

Noile studii oferă mai multe informații despre cât de mult durează imunitatea după infecție și, de asemenea, sugerează că imunitatea de turmă ar putea fi atinsă mai devreme decât se credea anterior, a mai spus echipa care a realizat studiul.

Principala instituție care se ocupă de sănătate publică în Austria, Agenția pentru Sănătate și Siguranță Alimentară – AGES, crede că focarul de la Ischgl, în care au fost infectați mii de oameni din toată Europa în timp ce își petreceau concediul la schi, a debutat în februarie 2020, înainte să fie detectate primele cazuri din restul Austriei.

Universitatea de Medicină din Innsbruck a efectuat un studiu în aprilie în care a constatat că 42% din populația stațiunii Ischgl aveau anticorpi pentru SARS-CoV-2. Un studiu de follow-up efectuat în noiembrie și publicat joi a descoperit că marea majoritate a celor care aveau anticorpi în primul studiu îi păstraseră încă la data realizării celui de-al doilea.

“Aproape 90% dintre cei care au fost testați pozitiv în aprilie avea anticorpi detectabili și în noiembrie”, a declarat virusologul Dorothee van Laer, unul dintre oamenii de știință care au efectuat studiul.

La cercetarea din noiembrie, au participat puțin peste 900 de persoane, dintre care 801 au participat și cea inițială, din aprilie.

”În ciuda unei ușoare scăderi a titrului de anticorpi, putem spune că imunitatea este relativ stabilă”, a adăugat ea.

Universitatea a anunțat că studiul realizat a fost unul dintre cele mai mari de acest gen, întins pe una dintre cele mai lungi perioade de timp, încercând să răspundă la una dintre întrebările cele mai des întâlnite în legătură cu răspunsul corpului uman la infecția cu SARS-CoV-2.

Astfel, studiul sugerează că imunitatea de turmă ar putea să fie atinsă mai repede decât se credea anterior, întrucât datele referitoare la un al doilea val de infectări la Ischgl arată un număr de cazuri mult mai mic decât au fost raportate în localitățile de dimensiuni comparabile din regiune.

”Se pare că această situație a imunității populației, care era undeva între 40 și 50% în noiembrie, a protejat de fapt populația de infecții”, a declarat van Laer într-o conferință de presă, adăugând că, între timp, au fost păstrate în vigoare măsurile de protecție elementară, precum distanțarea fizică sau purtarea măștii de protecție, iar barurile erau închise.

scroll to top