Închide

Fiecare al patrulea producător de bere german are existența amenințată

Avatar
Octoberfest

Foto:visafirst.com

Timp de citire: 2 minute

Un sfert din producătorii de bere ai Germaniei sunt în pericol să dispară dacă măsurile de lockdown, carantină zonală și, mai ales, închiderea sectorului gastronomic vor continua și în lunile următoare, potrivit Asociației Berarilor Germani, citată de Kurier.

Industria se lovește de cea mai dramatică scădere a vânzărilor din ultimele decenii, și asta datorată exclusiv coronacrizei. Potrivit industriei, fiecare a patra fabrică de bere își vede existența în pericol. Cauza sunt restricțiile de deschidere în industria hotelieră, a restaurantelor și a ospitalității în general, măsuri care sunt în vigoare de aproape o jumătate de an, a anunțat miercuri la Berlin Asociația Germană a Berarilor.

Potrivit informațiilor, piața berii draft s-a prăbușit, iar vânzarea  de bere îmbuteliată nici măcar nu se apropie de compensarea pierderilor, potrivit asociației. Din ianuarie până în martie, cifra de afaceri medie a fost cu o treime sub cifra anului precedent. Există diferențe mari de la companie la companie, însă un lucru e cert. Nu există perspective pozitive.

“Nu a existat nicio criză de asemenea dimensiune în industria berii germane de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial”, a declarat directorul general al asociației, Holger Eichele.

Nu există nicio perspectivă pentru recuperare. Multe companii mai așteaptă încă să solicite ajutor guvernamental. Asociația solicită o perspectivă de deschidere, scutiri de impozite și îmbunătățiri ale ajutorului de stat.

Și în Austria fabricile de bere au simțit coronacriza din cauza comerțului parțial închis și a Horeca închisă total, dar și din cauza anulării concertelor și a altor evenimente majore. Aici, în medie, producătorii de bere au pierdut o cincime din vânzările lor – dar fabricile de bere independente, neafiliate marilor concerne internaționale au pierdut până la 70% din vânzări, potrivit berarilor austrieci.

În total, în Austria au fost vândute cu 840.000 de hectolitri mai puțină bere draft și butoaie în 2020 decât în ​​anul precedent, ceea ce corespunde la aproximativ 170 de milioane de keg-uri, aceasta însemnând o scădere dramatică de 46%.

Într-o analiză recentă afaceri.news, am arătat cum producătorii germani de bere încearcă din răsputeri să salveze berea din butoaiele care sunt gata să expire, din cauza repetatelor măsuri de restrucții care vizează restaurantele și consumul gastro. Ar face orice să o dea gratuit sau să o vândă ca lichior – orice pentru a evita cel mai dureros lucru dintre toate: turnarea ei în gurile de canalizare. Detalii AICI.

scroll to top