Închide

PepsiCo investește 200 de milioane de euro într-o fabrică din Belgia

Avatar
orange and yellow plastic pack on white table

Fotografie de Giorgio Trovato pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

PepsiCo a anunțat investiții semnificative în creșterea producției la fabrica sa belgiană din Veurne (lângă Bruges). Investiția de peste 200 milioane de euro ar trebui, de asemenea, să facă uzina mai sustenabilă și va crea 150 de locuri de muncă suplimentare, transmite RetailDetail.eu.

2 milioane de pungi de chipsuri

Fabrica este unul dintre cele mai mari centre de producție de gustări ale PepsiCo din Europa, cu nouă linii de producție pe o suprafață de dimensiunea a opt terenuri de fotbal. Multinaționala produce aproximativ 83.000 de tone de chipsuri pe an aici – peste două milioane de pungi pe zi. Gustările pentru mărcile Lay’s, Doritos și Cheetos produse aici sunt vândute în paisprezece țări.

În următorii ani, PepsiCo intenționează să crească producția cu o treime, până la 115.000 tone pe an. Numărul de angajați va crește de la 650 la 800, a anunțat compania în timpul unei vizite a premierului belgian Alexander De Croo joi.

Locație strategică

PepsiCo nu numai că va extinde producția în Veurne, dar va pune în funcțiune și un nou depozit conectat la fabrică printr-un pod de peste 100 de metri lungime și facilități suplimentare pentru personal. În plus, producătorul intenționează să elimine treptat utilizarea combustibililor fosili pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 75 %. Până în 2030, PepsiCo își propune, de asemenea, să folosească de opt ori mai puțină apă de la robinet în procesul său de producție.

Investiția totală va depăși 200 milioane de euro, a subliniat directorul general PepsiCo BeLux, Miet Delmotte. „Datorită locației sale strategice în Belgia, între Franța, Regatul Unit și Țările de Jos, alegem cu hotărâre uzina noastră din Veurne pentru a face aceste investiții importante”, a explicat ea.

scroll to top