Închide

1.100 de cai putere și autonomie de 650 de kilometri. Noul model supercar electric

Avatar

Photo: electrek

Timp de citire: < 1 minut

Karma încearcă să se reinventeze pe măsură ce abordează sistemul complet electric, cu viitoarele vehicule pe care le anunță treptat, alimentate de o nouă platformă EV.

Compania a luat naștere din rămășițele Fisker Automotive. Activele startup-ului, precum și activele furnizorului lor de baterii A123, au fost achiziționate de Wanxiang Group, un conglomerat de piese auto din China. Cu câțiva ani în urmă, au redenumit compania Karma Automotive și au relansat Karma, primul vehicul al lui Fisker, sub denumirea de Karma Revero.

Luna trecută, Karma a anunțat un plan pentru o versiune complet electrică de 400 de mile a Revero care va veni în 2021. Acum, compania testează platforma E-Flex EV care va alimenta vehiculele complet electrice și modelele supercar.

Au scris astăzi într-un comunicat de presă:

Echipat cu platforma E-Flex, inspirație de curse Karma, adecvată atât pentru aplicațiile rutiere, cât și pentru aplicațiile de pe traseu, prototipul de performanță AWD își propune să atingă 1.100 CP. O combinație de atribute, incluzând un cuplu al roții de 10 500 lb-ft (1400 Nm), vectorizarea cuplului electronic și motoarele electrice duble montate în față și în spate vor genera o putere și o manevrabilitate superioară pentru vehiculul de test.

Karma spune că platforma poate suporta un acumulator cu o capacitate de energie de până la 120kWh, care este mai mare decât orice altă mașină electrică disponibilă în prezent:

Motoarele electrice duble (față și spate) și bateria de 120 kWh oferă prototipului o distribuție optimă a greutății de aproape 50/50 și o autonomie de până la 640 de kilometri. Motoarele electrice au deja peste 1.6 milioane de kilometri în testele desfășurate cu Revero GT 2020.

scroll to top