Închide

USR, culmea penibilului. Tam-tam și campanie intensă Google Ads pe temă acaparată de retaileri

Avatar
Captură Usr Nutriscore

Captură foto: AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Uniunea Salvați România duce în aceste zile o campanie furibundă pe mai toate site-urile de știri. Campania-mastodont este plătită la Google sub forma reclamelor Google Ads și apare, la derută, sub forma unei știri, care însă poartă, pentru cunoscători, toate însemnele caracteristice machetelor publicitare ale USR. Doar că inițiativa progresiștilor români pentru “sănătatea românilor” este una expirată, putem spune, subiectul fiind abordat cu mult timp în urmă de o bună parte din rețelele comerciale prezente în România.

Linkul spre așa-zisa “știre” duce spre o postare de Facebook a Uniunii în care aceasta se laudă cu promovarea legislativă a inițiativei Nutriscore, scorul nutrițional introdus pe etichetele produselor de ani buni deja de către o bună parte din retailerii de pe piața românească, în special cei veniți de pe piața franco-belgiană: Mega Image, Cora și Carrefour.

“„Semaforul alimentelor”, cum mai este numită etichetarea Nutri-Score, este folosit cu succes în mai multe țări europene. USR a depus acum legea și în România. În Franța, după trei ani de la implementarea sistemului care ajută consumatorii să aleagă produsele alimentare mai bune pentru sănătatea lor, 50% dintre francezi declarau că și-au schimbat în bine cel puțin un obicei alimentar”,

spune postarea USR Tecuci (!). Da, ca muștarul, ați înțeles bine. Căci linkul din reclamă duce spre pagina de Facebook a USR Tecuci!

Nutriscore Lege Usr
Foto: Facebook USR Tecuci

Ce frumos sună mesajul Adrian Wiener, inițiatorul legii!

„Hrana poate fi aliat sau inamic în fața bolilor cardio-vasculare, a diabetului sau a obezității. Iar eticherea (sic!) Nutri-Score, gratuită și voluntară, poate fi de un real folos în informarea consumatorului”.

Ce nu spune Adrian Wiener este că rețele mari comerciale precum Mega Image, Carrefour sau Cora duc o campanie intensă în propriile magazine de peste un an deja privind conștientizarea publicului privind alimentația sănătoasă. Iar etichetele lor din supermarketuri reflectă deja de o bună vreme încadrarea multor produse de la raft în acest scor nutrițional sau semafor alimentar.

Însă ce contează că USR este (din nou!) în afara agendei publice, căutând câștiguri facile electorale pe subiectul sensibil al sănătății românilor.

AFACERI.news, pionierii presei economice pe tema Nutriscore

Redacția AFACERI.news a mediatizat cel mai intens subiectul Nutriscore în cei doi ani de existență ai portalului (împliniți chiar astăzi), alocând multiple articole pe această temă abordată de mult timp de către retaileri și producătorii alimentari.

Iar cum nu totul este roz în privința Nutriscore, îi invităm pe inițiatorii de la USR să citească pe AFACERI.news și criticile producătorilor, în special italieni și francezi, la adresa scorului nutrițional. Discuția este una amplă, iar redactorii noștri au tratat-o de la bun început cu maximă atenție și seriozitate. Un click AICI demonstrează acest aspect.

Însă nu e niciodată prea târziu să te faci de râs, pe teme acaparate deja și bine promovate de către rețelele comerciale. Chiar dacă te declari cel mai important partid de Opoziție.

scroll to top